Hulp bij aankoop

Hoe werkt het in de praktijk?

Ik krijg zo nu en dan de vraag;  Hoe kan ik mensen daadwerkelijk helpen met de aankoop van hun paard? Ik leg hieronder uit hoe ik dit doe.

Deze hulp kunt u wellicht ook krijgen van uw instructrice/instructeur, u gaat zelf opzoek of vraagt een kennis om hulp. Uiteraard is dit een keuze en hoeft dit helemaal niet fout te gaan. Toch is er een groep mensen die graag wel hulp willen van iemand met ervaring. Het wordt een eerste aankoop van een paard,  u wilt graag de stap maken naar de sport met een passend sportpaard of er zijn in het verleden al wat problemen ontstaan waardoor er enige onzekerheid bij komt kijken.

 

Er zijn verschillende manieren hoe ik iemand kan helpen. Van het online helpen met de kleinste vragen tot het actief zoeken. Hieronder zal ik een voorbeeld geven van een actieve zoektocht. Maar het aankopen van een paard blijft maatwerk waardoor elke zoektocht net even anders is.

Ik sta ervoor dat de aankoop met plezier gaat en niet als een stressvolle periode word ervaren.”

Om te beginnen zal ik naar uw verhaal luisteren, wie bent u, u als persoon en waar bent u naar opzoek. Door zoveel mogelijk informatie te delen kan ik gericht opzoek naar een paard dat voldoet aan al uw wensen. Al deze informatie die gedeeld wordt kan via een persoonlijk gesprek met een kop koffie of thee, online via chat, per mail of per telefoon. Alle informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

Nadat alle informatie bekend is en ik een goed beeld heb, begint de zoektocht. Grotendeels zal dit achter de schermen gebeuren. Er wordt een selectie gemaakt en daarna zullen we samen de paarden gaan bekijken.

 

Tot slot, als het paard gevonden is wat het best bij u past kan ik helpen met de laatste handelingen rondom de koop. Denk aan keuringen die eventueel nog gedaan moeten worden, afspraken en/of een verkoop/aankoop contract dat geregeld kan worden.

Ik pas mijn advies en hulp aan op uw wensen. Ik sta ervoor om de paardensport met plezier te kunnen beleven door het juiste paard voor u te vinden.”