Over Hippique Support


Wie is Hippique Support ?

Als klein meisje mocht ik alle beginselen leren op de manege in de buurt. De passie voor paarden is dan ook daar ontstaan en het was al vrij snel duidelijk dat ik meer wilde leren over de sport. Ik kreeg de kans om meerdere paarden te rijden; van Zadelmak maken tot het klasseren. Sinds 1,5 jaar heb ik mijn eigen kleinschalige privéstal aan huis.   

Waar ik in de afgelopen jaren met veel plezier de jonge paarden heb kunnen en mogen rijden, houd ik de trainingen nu graag bij mijn eigen paarden. 

Ik wil alleen maar meer leren op gebied van dressuur en heb mij zo goed mogelijk laten scholen. Om meer over ‘het paard’ te leren heb ik de volgende opleidingen afgerond:

  • Paardensportmassage
  • Taxatie & Makelaardij

Tijdens mijn opleiding paardensportmassage heb ik veel over de beweging en anatomie van het paard geleerd. Ik vind het erg belangrijk om mijn paarden, en paarden van anderen, zorgvuldig op te leiden met in mijn gedachte het ‘happy athlete’ na te streven. Dankzij deze opleiding kan ik daar veel bewuster mee omgaan.
Doordat ik kort daarna de opleiding paardentaxatie heb gedaan ben ik mij niet alleen bewust van de beweging, spieren en anatomie van het paard maar ben ik ook veel dieper in het exterieur van het paard gegaan. Exterieur is iets wat ik zeer interessant vind. Overal komen we het in de sport tegen; de keuringen, fokkerij, competities en het rijden zelf.
Mijn streven is om dit in mijn werk, of het gaat om het taxeren of het trainen, te allen tijden te blijven combineren.

Wat doet Hippique Support?

Hippique Support is in 2015 gestart met paardensportmassage. In de loop der jaren is daar het taxeren van paarden en pony’s bij gekomen. De paardensportmassage wordt nu niet meer actief uitgevoerd maar wordt als basis en ondergrond gebruikt voor het taxeren. Ik blijf jaarlijks bijscholingen volgen.

Naast het taxeren ben ik ook actief met rijden, aankoop en verkoop van sportpaarden. Tussen het taxeren, rijden en de verkoop door kwam er meer vraag om ook te helpen met de aankoop. Hierdoor is er begin 2019 een actievere start gemaakt met de begeleiding en de zoektocht bij de aankoop van sportpaarden. Niets is leuker dan thuis komen met een paard wat dan ook echt bij jou past. 

De diensten die nu worden aangeboden zijn:

  • Taxeren paarden en pony’s
  • (Gehele) Begeleiding van de aankoop

Mijn specialisaties binnen het taxeren liggen met name bij de warmbloed (sport)paarden.

Binnen de aankoopbegeleiding ligt mijn focus op een goede match tussen ruiter en paard voor langer termijn, gezonde paarden, recreatie- en sportpaarden.